Er et halvt liv, også et liv værd at leve?

Noget om medicinsk cannabis

img_0865

Her i denne måned er man gået i gang med at give medicinsk cannabis på forsøgsordning.

Jeg blev selv, for mange år siden tilbudt dette, før jeg blev diagnosticeret med MS. Men var tilknyttet smertecenteret på rigshospitalet som svær smertepatient.

Hun spurgte om jeg havde forsøgt mig med cannabis og jeg svarede at det havde jeg bestemt, for jeg ville elske, som grønsagsspiser, at mine smerter også kunne klares ved at indtage en plante.

Desværre har jeg aldrig haft en smertelindrende effekt ved dette.

Alligevel takkede jeg ja, til at prøve den medicinske cannabis.

Jeg nåede ikke særlig højt op i dosis for at jeg måtte opgive.

Jeg havde stadig ondt, men nu var jeg også bare træt som en i helvede….

Værst af alt, havde jeg brugt det der svare til 3 måneders, af mit sølle rådighedsbeløb, på en lille bitte æske piller, der alligevel ikke virkede.

Og derfor er jeg ikke forsat ud forsøg, for nej, trods jeg har prøvet en masse, har jeg simpelthen ikke råd til at forsøge mig med flere forskellige typer af olie og sorter.

Det er dyrt at være alene om alle udgifter og havde jeg puttet alle de penge jeg har brugt af egen lomme på alternativ behandling, planter, og blomstermedicin, ville jeg have råd til en lille bil, eller det badeværelse jeg går og drømmer om, eller måske have plus på kontoen i stedet for et minus.

MEN når det så er sagt, er der ingen tvivl i mit hjerte, jeg hepper så meget på medicinsk cannabis.

Hvorfor?

fordi;

Mine bivirkninger på medicinsk cannabis.

– jeg blev ekstrem søvnig og sløv

-mine smerter og spasmer var stadig til stede uændret

Mine bivirkninger på godkendte præparater jeg har været på og stadig må benytte mig af, ting som f.eks nervemedicin, smertestillende, angstdæmpende, morfin, strøm i ryggen og muskelafslappende.

– søvnløshed

– mavesår (det kan man så nogle FLERE piller for)

– ekstrem træthed

– vægtøgning (stor og ulykkelig vægtøgning)

– svamp i munden (den pinligste og noget af det allermest smertefulde jeg længe har oplevet)

-mundtørhed (ikke bare lidt, men som i er fuldkommen fu…d hvis jeg ikke får en vanddunk med mig)

– Mavekramper og dårlig mave

– Svimmelhed

– Hovedpine og kvalme (ironisk men hyppig bivirkning for mig, ved indtagelse af smertestillende håndkøbsmedicin

– udslæt

– kløe

Egentlig kunne jeg forsætte i det uendelige, men jeg tror ligesom jeg har vist min pointe her.

Så derfor!

Og forstå mig ret, jeg er ikke IMOD medicin, for jeg ved godt, at lige meget hvor sundt jeg spiser og lever, er der kun en grund til at jeg står op og kan gå i dag, samt holde ud, at være ude blandt andre mennesker og det er på grund af den medicin jeg får.

Jeg håber aldrig, jeg stopper med at takke mine ben for at ville gå, efter så mange år, hvor de ikke ville, og vil til stadighed være ydmyg for grunden her til.

Men lige nu er det ikke det det handler om.

Det handler om, at du, eller din mor, din bedste ven, eller dit livs kærlighed, får muligheden og TILBUDDET om at lindre smerter, spasmer, kvalme og kramper med medicinsk cannabis. Det handler om ikke længere at skulle kriminalisere noget der er gavnligt for dem der hver dag går og lider bag deres hverdagsmasker.

Og så kan jeg bare drømme om at det en dag måske også vil blive liiiiiiidt billigere tak.

Kærlig hilsen en der i dag er fængslet i sin sofa pga. smerter.

4

 • Tim Wardman

  Jeg læste ovenstående med interesse (og en del medfølelse).
  Fik min dx i 2002 og har døjet en del med spasmer / spasticitet. Jeg blev ordineret Baclofen (ingen gavn) Tinzanidin (ingen gavn) varm bad om aften (ingen gavn), en masse cbd olie (ingen gavn). Jeg kunne ikke sove pga. spasmer og det hele så lidt sort ud.
  Så da der ingen andre muligheder var tog jeg fat på en joint. To hiv – stille ben – med det vunce.
  Det (mis)bruger jeg nu altid – det virker. Det er på tid at Danmark kommer i gang med at legalisere det, finansiere landbruget så de kan producere (bare kig på Fyn) og sælge det gennem statskontrollerede butikker i de tre store befolkningsbyer i Danmark.
  Fordel;
  en masse penge kommer i den danske statskasse, mindre kriminalitet, det hjælper folk der ar godt af det. Det er ikke 1850 mere det er 2018. Fremtiden er her og befolkningen bliver ikke hørt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Du har ret, det eneste jeg syntes er kriminelt her, er at frarøve syge mennesker muligheden for en smule smerte/gene lindring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tim

   Men nu har vi mulighed gennem disse portaler (blogs / møder / awareness) for at skabe en debat. Hvis vi kan samle støtte blandt befolkning kan vi påvirke Christiansborg. Sidste jeg kiggede er Danmark demokratisk (sådan da) og meningen er at politikerne skal høre befolkningen. Ikke omvendt. Op på barrikaderne og vifte med fanen. Alle har ret til et godt liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Du har fuldkommen ret!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er et halvt liv, også et liv værd at leve?